Πρόγραμμα Impact 2016

 

Το Πρόγραμμα

 

Το πρόγραμμα Impact έχει υποστηρίξει έως σήμερα περισσότερες από 102 πρωτοβουλίες κοινωνικού σκοπού στην Ευρώπη. Ο οργανισμός Ashoka Ελλάδος, αξιοποιώντας τη διεθνή εμπειρία, τα εργαλεία και τις μεθόδους που διαθέτει για την ανάπτυξη των κοινωνικών επιχειρήσεων, υλοποίησε το 2016 για πρώτη φορά στη χώρα μας το πρόγραμμα Impact, με την υποστήριξη της Accenture και του The PeopleTrust με στόχο να ενδυναμώσει τον αντίκτυπο επιλεγμένων πρωτοβουλιών κοινωνικού σκοπού.

Επτά τέτοιες πρωτοβουλίες συμμετείχαν στο πρόγραμμα, το οποίο διήρκησε 6 μήνες. Στο διάστημα αυτό, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διαμορφώσουν κατάλληλα το επιχειρηματικό τους σχέδιο, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητά του, και να υιοθετήσουν παράλληλα στρατηγικές ανάπτυξης με τρόπο ώστε να πολλαπλασιάσουν το θετικό τους αντίκτυπό στην κοινωνία. Σύμμαχοι στην πορεία των συμμετεχόντων προς την επίτευξη των στόχων τους είναι η Accenture και το The PeopleTrust.

Η Accenture διέθεσε επτά υψηλόβαθμα στελέχη της, τα οποία παρακολουθούσαν σε εβδομαδιαία βάση την εξέλιξη των πρωτοβουλιών, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες και καθοδήγηση. Το The PeopleTrust, στο πλαίσιο των σκοπών του για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και αναγνωρίζοντας τη σημασία πρωτοβουλιών με κοινωνικό σκοπό, παρείχε σε 3 κοινωνικούς επιχειρηματίες, των οποίων το σχέδιο πληρούσε τα κριτήρια αξιολόγησης της αρμόδιας επιτροπής, οικονομική ενίσχυση με το ποσό των €8.000 για τον καθένα προκειμένου να υποστηρίξει περαιτέρω τα επιχειρηματικά τους βήματα. Η οικονομική ενίσχυση συνδέεται και με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από την Accenture

 

Τελετή ολοκλήρωσης

 

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι 7 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια στο ευρύ κοινό και στην αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 στο Orange Grove. Η επιτροπή αξιολόγησης είχε αναλάβει το δύσκολο έργο της επιλογής των 3 πιο ώριμων επιχειρηματικά πρωτοβουλιών για να λάβουν οικονομική αρωγή από το The People’s Trust ύψους €8.000/επιχείρηση, συνοδευόμενη από συμβουλευτικές υπηρεσίες από την Accenture, ώστε να υλοποιήσουν τους στόχους που έθεσαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Οι εξαιρετικές πρωτοβουλίες που αναδείχθηκαν μέσα από τη σχετική διαδικασία είναι η ΚΟΙΝ.ΣΕΠ Paths of Greece (http://pathsofgreece.gr/) που αναπτύσσει δίκτυα μονοπατιών και ποδηλατικών διαδρομών ως τουριστική επένδυση, ο ΜΚΟ SciCo (http://scico.gr/) που έχει στόχο την επικοινωνία επιστημονικών θεμάτων στο ευρύ κοινό μέσω καινοτόμων, διαδραστικών και ψυχαγωγικών μεθόδων και το Sarantaporo.gr (http://www.sarantaporo.gr/), μια πρωτοβουλία που αναπτύσσει ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο κοινής χρήσης σε 15 χωριά της περιοχής του Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Μέλη της επιτροπής αξιολόγησης των πρωτοβουλιών ήταν οι κ.κ. Paul Kidner, Γενικός Διευθυντής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού The People's Trust, Γιώργος Τσεκούρας, Senior Manager Accenture, Χρήστος Λύτρας, Consultant Strategy, Technology & Operations και η κυρία Χριστίνα Φίλη, εκπρόσωπος του οργανισμού Ashoka στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα Impact, διάρκειας 6 μηνών, έδωσε στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να διαμορφώσουν κατάλληλα το επιχειρηματικό τους σχέδιο, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητά του, και να υιοθετήσουν στρατηγικές ανάπτυξης ώστε να πολλαπλασιάσουν τον θετικό αντίκτυπό τους στην κοινωνία. Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις δράσεις των 7 συμμετεχόντων εδώ. Με τη δουλειά τους αποδεικνύουν καθημερινά ότι υπάρχουν λύσεις και ότι η αλλαγή είναι στο χέρι μας!

 

 

Πληροφορίες

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

© 2016 Ashoka-Impact.gr. All Rights Reserved.
No events found